Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

"Απόλυτη Εμπιστοσύνη"


Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθης μίλησε σήμερα το πρωί ο Νέιθαν Έλλινγκτον στο περιθώριο της προετοιμασίας. Ο Άγγλος επιθετικός μιλάει για τις εμπειρίες του στην Ελλάδα, για την μεταγραφή του Μπόατεγκ, για τους ξανθιώτες φιλάθλους ενώ δηλώνει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στην ομάδα που «χτίζεται» στην Ολλανδία...


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ


- Ήρθες τον προηγούμενο Ιανουάριο στην SKODA ΞΑΝΘΗ και κατάφερες να σημειώσεις 4 γκολ σε 10 συμμετοχές σε μία πολύ δύσκολη σεζόν. Θα ήθελα να σχολιάσεις την επίδοσή σου αυτή αλλά και την περσινή χρονιά της ομάδας.

«Όταν πρωτοήρθα άργησα να σκοράρω γιατί η ομάδα έπαιζε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού απ’ αυτό που είχα συνηθίσει. Μετά από πέντε παιχνίδια ένιωθα πολύ καλά και απέκτησα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ο καιρός όμως μας «σκότωσε» αγωνιστικά (σ.σ. αναφέρεται στα παιχνίδια με Άρη και Λάρισα στα Πηγάδια). Για ένα μήνα δεν μπορέσαμε να παίξουμε μπάλα και σαν να μην έφτανε αυτό στο διάστημα εκείνο αντιμετώπισα πρόβλημα τραυματισμού. Στη συνέχεια ήρθε και το χτύπημα στο γόνατό μου που δεν μου επέτρεψε να βοηθήσω την ομάδα στην δύσκολη περίοδο. Όλοι θέλαμε να βοηθήσουμε και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που έπαιξαν και έδειξαν ότι η SKODAΞΑΝΘΗ έχει καρδιά και ψυχή για να μείνει στην κατηγορία.»

- Πρώτη προετοιμασία με την ξανθιώτικη ομάδα. Οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα;

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα η μεγάλη σε διάρκεια προετοιμασία. Στην Αγγλία η περίοδος αυτή διαρκεί μόλις έξι εβδομάδες γιατί υπάρχουν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αντίθετα εδώ, η διάρκεια προετοιμασίας είναι δύο μήνες περίπου, κάτι που νομίζω ότι είναι καλό, αφού υπάρχει χρόνος για να μονταριστεί η ομάδα σωστά και να δώσει περισσότερα παιχνίδια, κάτι που δεν συμβαίνει στην Αγγλία.»

- Αποκτήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές που τους γνωρίζεις πολύ καλά από τα αγγλικά γήπεδα. Ο Μπόατενγκ που αποκτήθηκε πρόσφατα και ο «συγκάτοικός» σου στο δωμάτιο, ο Στιούαρτ.

«Τον Τζορτζ Μπόατενγκ σαφώς και τον ήξερα αφού έχει κάνει μεγάλη καριέρα στα αγγλικά γήπεδα σε γνωστές ομάδες με πολλές συμμετοχές. Φυσικά και η εμπειρία του με τις συμμετοχές του στην Εθνική Ολλανδίας είναι κάτι ιδιαίτερο. Νομίζω ότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμη και με την απόκτησή του η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο. Με τον Τζόρνταν Στιούαρτ είμαστε μαζί στην ίδια ομάδα για 4η φορά! Όταν έπαιζα στην Μπρίστολ είχε έρθει δανεικός για λίγο καιρό, μετά όταν πήγα εγώ στη Γουότφορντ ήταν ήδη εκεί. Στη συνέχεια ήμουν στην Ντέρμπι και με… «ακολούθησε» ενώ τώρα αγωνιζόμαστε και οι δύο στην SKODAΞΑΝΘΗ. Είναι ένας καλός παίκτης και γρήγορος. Του αρέσει να ανακόπτει τους γρήγορους χαφ των αντιπάλων αλλά και να προωθείται. Έχει χιούμορ και είναι ήσυχος γενικά σαν χαρακτήρας.»

- Οι πρώτες σου αντιδράσεις μόλις έμαθες ότι ο Μπόατενγκ υπέγραψε στην SKODA ΞΑΝΘΗ;

«Χάρηκα από τη μεταγραφή του Μπόατενγκ και νομίζω ότι όλη η ομάδα αισθάνεται το ίδιο. Τέτοιες κινήσεις «εμπνέουν» και υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Η περσινή χρονιά δεν θα επαναληφθεί.»

- Μπορεί να είναι λίγος τώρα στο Zutphen, αλλά όταν δεν έχεις προπόνηση τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο;

«Βασικά, μαθαίνω ελληνικά και αραβικά μέσω προγράμματος στον Η/Υ. Η αλήθεια είναι πως τα αραβικά μου μένουν πιο εύκολα... Όμως ούτε τα ελληνικά είναι τόσο δύσκολα αλλά προς το παρόν μπερδεύει ο… ενικός με τον… πληθυντικό.»

- Υπάρχει κάτι που να σου έκανε εντύπωση, κάτι που δεν το περίμενες στην Ολλανδία;

«Ναι, μπορώ να πω από τον τρόπο που παίζουμε. Δείχνουμε πολύ καλά στοιχεία και έχουμε ικανότητα στο σκοράρισμα κάτι που ικανοποιεί τον προπονητή μας. Είναι νωρίς ακόμη αλλά νιώθω βέβαιος ότι έχουμε πολλά να δώσουμε αφού υπάρχουν ήδη διαφορές σε σχέση με πέρσι. Ακόμη και η αλλαγή του συστήματος δείχνει να
ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα.»

- Ξεπέρασες πλήρως τον περσινό τραυματισμό σου και ξεκίνησες με γκολ στα πρώτα φιλικά. Ο κόσμος της Ξάνθης τι μπορεί να περιμένει από εσένα φέτος;

«Νιώθω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι σε φόρμα, νιώθω καλά και πιστεύω ότι θα είμαι στους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος. Γενικά όμως δεν μου αρέσει να πιέζω τον εαυτό μου λέγοντας συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων. Η «ιστορία της καριέρας μου» λέει πως όταν αγωνίζομαι σε πολλά παιχνίδια σκοράρω αρκετά και
αυτό φαίνεται από τους αριθμούς. Με τον τρόπο που παίζουμε φέτος χωρίς αμφιβολία θα έχω περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.»

- Το ελληνικό πρωτάθλημα πως το βλέπεις φέτος;

«Είναι δυνατό πρωτάθλημα. Εμείς μπορεί να πηγαίνουμε καλά αλλά και σε άλλες ομάδες μπορεί να συμβαίνει αυτό. Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Σταδιακά παρατηρώ ότι ανεβαίνει επίπεδο αφού έρχονται κάθε χρόνο πολλοί παίκτες γνωστοί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Και νομίζω ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει…»

- Η ζωή στην Ξάνθη σου αρέσει;

«Ναι είναι πολύ ωραία. Η Ξάνθη είναι μία «ζεστή» πόλη. Ο καιρός βοηθά σ’ αυτό. Χαλαρώνεις. Στην Αγγλία ήταν πιο δύσκολα. Πολύ φασαρία, κίνηση, νεύρα... Αν σου αρέσουν οι χαλαροί ρυθμοί η Ξάνθη είναι τέλεια.»

- Κλείνοντας θα ήθελα ένα σχόλιο για τους φιλάθλους της Ξάνθης

«Είναι εκπληκτικοί. Δεν είναι σαν τους Άγγλους. Έχουν πολύ πάθος και είναι καλό αυτό για τους ποδοσφαιριστές. Ήρθαν ακόμη και στις πρώτες προπονήσεις κι αυτό ήταν κάτι εντυπωσιακό. Μπορεί να είναι λιγότεροι ποσοτικά από τους Άγγλους αλλά ξέρουν να φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Αυτοί που δεν το έχουν ζήσει δεν μπορούν να το
καταλάβουν, αλλά όποιοι παίκτες έχουν έρθει από το εξωτερικό και το ζουν ομολογούν πως είναι κάτι το εντυπωσιακό.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: