Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ηττήθηκε η Λάρισα στο πρώτο της φιλικό


Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η ΑΕΛ στο Στόρο από τη Μπρέσια στο πρώτο φιλικό επί ιταλικού εδάφους. Ένα ματς από το οποίο – όσο και αν ήθελε ο Γιάννης Παπακώστας και οι συνεργάτες του – δεν εξάχθηκαν πολλά συμπεράσματα, εξαιτίας της συμπεριφοράς του προκλητικού Ιταλού διαιτητή, Τζιουζέπε Σγκουιζάτο. Απέβαλε δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ (Νταμπίζας στο 64’ αντιδρώντας στο εκτός φάσης χτύπημα του Χετεμάι, ο οποίος έμεινε ατιμώρητος και Ρομέου στο 88’ για μαρκάρισμα), έδειξε μεγάλη ανοχή στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πυροδοτήσει τη φανατισμένη εξέδρα των 1.500 οπαδών της Μπρέσια, κινδυνεύοντας να οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου. Ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός ότι ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας δεν δικαιολόγησε τον χαρακτήρα του...


Στα καθαρά αγωνιστικά η ΑΕΛ έδειξε πολύ καλά στοιχεία ανασταλτικής λειτουργίας, κρατώντας τους Ιταλούς μακριά από την εστία της, ανίκανοι να δημιουργήσουν φάσεις, παρά μόνο από στημένα. Ένας τομέας στον οποίο η ομάδα χρειάζεται ακόμη δουλειά. Μετά από το μέτριο πρώτο 20λεπτο ισορρόπησαν και ειδικά μετά από την αλλαγή από 4-2-3-1 σε 4-3-3 ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους.

Παρόλα αυτά στο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη σε γκολ που σημείωσε με πλασέ ο Καράτσιολο στο 35’, όταν η κόντρα από την εναέρια διεκδίκηση Ταυλαρίδη-Ποσανζίνι τον ευνόησε δίνοντάς του τη δυνατότητα να βγει τετ-α-τετ με τον Βιέρα.
Ο Ουρουγουανός γκολκίπερ είχε θετικές αντιδράσεις σε κεφαλιά του Χετεμάι (8’), προβολή του Μαρέκο (9’), και νέα κεφαλιά του Μαρέκο στο 45’.
Η ΑΕΛ είχε μια καλή στιγμή με τον Ρομέου στο 39’ όταν μπήκε από πλάγια στην περιοχή μετά από συνδυασμό με τον Μπλάζεκ, αλλά από πλάγια θέση σούταρε άστοχα. Μεγαλύτερη ευκαιρία όλων, ωστόσο, ήταν αυτή του 41ου λεπτού, όταν από φάουλ του Σίμιτς ο Νταμπίζας έκανε την προβολή από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυνομένων.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της, έβγαλε φάσεις με τους Βενετίδη (52’) και τον Μπλάζεκ (62’ και 77’) και κατάφερε – αν και αγωνιζόμενη με 10 παίκτες – να ισοφαρίσει με εξαιρετικό συνδυασμό του Πούρι με τον Μπλάζεκ και σουτ του Εσθονού έξω από την περιοχή στο 81’.
Οι Ιταλοί πήραν εκ νέου προβάδισμα και νίκη στο 84’ με προβολή του Χετεμάι.

Ο Τουμέρ Μετίν παρέμεινε εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους, μετά από ένα χτύπημα που δέχτηκε στη διάρκεια της χθεσινής πρωινής προπόνησης. Το ίδιο και ο Σωτηρίου λόγω γαστρεντερίτιδας.

Με την ιταλική ομάδα δυο γνώριμες φυσιογνωμίες, ο Παναγιώτης Κονέ και ο Περπαρίμ Χετεμάι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων :

ΑΕΛ : Βιέρα (46’ Αμπάρης), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βενετίδης (68’ Κολοβέτσιος), Βελάσκο (74’ Ταλ), Ιγκλέσιας (74’ Κανόμπιο), Ρομέου, Σίμιτς (50’ Κατσιαρός), Πούρι (84’ Γκαμπέτας), Αμπουχατζίρα (50’ Βούζας / 80’ Σιατραβάνης), Μπλάζεκ.

Μπρέσια : Σερένι, Μπέγκα, Χετεμάι, Βας, Καράτσιολο, Ζαμπέλι, Μαρέκο, Ποσανζίνι, Νταλαμάνο (89’ Φαντόνι), Κονέ (62΄Ταντέι), Μπουντέλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: